Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Wlz-zorgaanbieder

Wlz-zorgaanbieder

Albero Gezinshuizen is een WLZ-erkende zorgaanbieder in Gelderland. Met gezinshuizen in Huissen, Angeren, Haalderen en Gendt bieden wij zorg op maat.

Home Beschermd wonen Wlz-zorgaanbieder

Wet langdurige zorg

De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt de zorg voor mensen die voortdurend intensieve zorg nodig hebben in de nabije omgeving.

Bij zorg vanuit de Wlz gaat het om zorg met verblijf in een instelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verpleeg- of verzorgingshuis of een woonvorm in de gehandicaptenzorg, zoals de Gezinshuizen van Albero Gezinshuizen.

Je komt alleen in aanmerking voor zorg vanuit de Wlz als je vanwege een ziekte of aandoening blijvend bent aangewezen op permanent toezicht of op 24 uur per dag zorg in de nabijheid.

Centrum Indicatiestelling Zorg

Om zorg te krijgen vanuit de Wlz, heb je altijd een indicatiebesluit nodig. Hierin staat welke zorg je nodig hebt. Je krijgt dit besluit van het Centrum voor Indicatiesteling Zorg (CIZ). Het CIZ levert zelf geen zorg, maar kijkt of je in aanmerking komt voor zorg uit de Wlz.

Wlz-zorg regelen

Benieuwd wat kan Albero Gezinshuizen voor jou kan betekenen?

Ondersteuning bij Wlz aanvraag

Wlz-zorgaanbieder

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen Albero Zorggroep zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. Albero gezinshuizen en de gezinshuisouders willen je graag helpen een goede keuze maken.