Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Wonen en zorg

Bij Albero Gezinshuizen wonen (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking met de juiste zorg en begeleiding. Zo kunnen ze zichzelf blijven ontwikkelen.

Home Beschermd wonen Wonen en zorg

Wonen in een veilige omgeving​

Albero Gezinshuizen werkt met gezinshuizen. Dat betekent dat je terecht komt in een groot en gezellig huis met zowel gezamenlijke ruimtes als een kamer voor jou alleen. Je woont er samen met andere bewoners en lieve gezinshuisouders die je helpen en ondersteunen waar je dat nodig hebt.

Onze gezinshuizen staan in de gemeente Lingewaard. De rustige dorpen onder de rook van Arnhem vormen een veilige omgeving waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen, zodat je in de toekomst misschien wel de stap kunt maken naar een zelfstandige woning. Door kleinschalig en in groepsverband te wonen, kunnen de gezinshuisouders je altijd de zorg en aandacht bieden die je nodig hebt. Bij een specifieke behandelvraag biedt ons uitgebreide zorgteam aanvullende expertise.

Hoe we werken

Wonen in een gezinshuis van Albero Gezinshuizen betekent wonen met zorg en begeleiding op maat. Dat houdt in dat we samen kijken naar wat jij aan ondersteuning kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Wat kun je nu al zelf en wat wil je straks zelf kunnen? We bedenken wat jij wil bereiken en maken samen toekomstplannen.

We gaan daarbij uit van jouw unieke mogelijkheden. Je kunt bij ons op je eigen tempo nieuwe dingen leren. Op je eigen tempo je talenten ontwikkelen. Want jij staat centraal. Jij werkt aan je toekomst. En als het even niet wil lukken, dan zorgen wij met vertrouwde gezichten voor een beetje hulp en ondersteuning. Iedere dag weer.​

Gezinshuizen in de regio Arnhem


Gezinshuis starten bij Albero Gezinshuizen?

Albero Zorggroep is een WLZ erkende zorgaanbieder die zelfstandig en begeleid wonen aanbiedt aan (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking.

Criteria gezinshuisouders

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen Albero Zorggroep zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. Albero gezinshuizen en de gezinshuisouders willen je graag helpen een goede keuze maken.