Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Maatschappelijk verantwoord zorg bieden

Maatschappelijk verantwoord zorg bieden

Home Actueel Maatschappelijk verantwoord zorg bieden
Samen met de bewoners van gezinshuis De Deel is er de afgelopen tijd hard gewerkt op het terrein rondom de zorgboederij in Gendt.

Onder begeleiding van de gezinshuisouders en begeleiders hebben we over het hele perceel van circa 10.000 vierkante meter bosjes met verschillende soorten bomen en struiken geplant zoals hazelnootbomen, perenbomen en meidoorn struiken. De meidoorn struiken zijn een ideale plek voor insecten en andere soorten dieren zoals vogeltjes die hierin goed kunnen schuilen. De groep op de dagbesteding heeft samen insecten kasjes opgehangen en een uilenkast opgehangen voor een steenuil. Deze steenuil kan mooi de muizen op het terrein vangen. De grootste klus voor de groep is geweest om op een mooie plek een erg zeldzame gravensteiner appelboom te planten.

Duurzaam

Duurzaamheid in de zorg is voor ons al sinds 2015 een belangrijk thema in onze gezinshuizen en op de dagbestedingslocaties. Door het tegengaan van verspilling, goed omgaan met ons afval, het opwekken van eigen energie en warmte werken wij aan duurzaamheid en onze omgeving.

Sinds 2018 heeft ons hoofdkantoor van de Albero Zorggroep 100 zonnepanelen om in onze eigen energie te kunnen voorzien. Met deze opgewekte energie kunnen we de ruimtes in ons kantoor koelen en verwarmen. In het naastgelegen gezinshuis De Kei hebben we een warmtepomp laten plaatsen die  ook het gezinshuis verwarmd met dezelfde stroom van onze eigen zonnepanelen.

Bij gezinshuis De Deel en zorgboerderij Gendt bieden wij begeleid wonen en dagbesteding aan (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking of gedragsproblematiek.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen

Maatschappelijk verantwoord zorg bieden

is

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering