Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Onze aanpak

Onze aanpak

Wil je graag wonen in een van de gezinshuizen van Albero Gezinshuizen? Je bent van harte welkom! Je kunt bij ons in je eigen tempo nieuwe dingen leren en je talenten ontwikkelen. We gaan altijd uit van jouw unieke mogelijkheden. Want jij staat bij ons centraal. Samen werken we aan jouw toekomst.

Home Albero Zorggroep Onze aanpak

Wat wil je straks zelf kunnen?

Wonen bij Albero Gezinshuizen betekent wonen met zorg en begeleiding op maat. Dat houdt in dat we samen kijken waarbij jij ondersteuning kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Wat kun je al zelf en wat wil je graag nog leren? We bedenken samen wat jij wilt bereiken en maken samen toekomstplannen. Als je iets wilt bereiken dan doe je daar natuurlijk je best voor; en daar krijgen wij dan weer energie van.​ En als het even niet wil lukken, dan zorgen wij met vertrouwde gezichten voor een beetje hulp en ondersteuning. Iedere dag weer en met veel plezier.

In 4 stappen

Iedereen die in aanmerking wil komen voor een plekje binnen een van de Albero gezinshuizen doorloopt de volgende stappen.

1. Aanmelden

Je kunt je aanmelden via deze website, via e-mail of telefonisch. Nadat je aanmelding bij ons binnen is, nemen wij binnen enkele werkdagen contact met je op. We hebben geen wachtlijst; er is bijna altijd wel een plek beschikbaar.

2. Intern bespreken

Aanmeldingen worden anoniem besproken en beoordeeld in ons wekelijkse zorgloketoverleg. Onze gedragswetenschappers maken op basis van de aangeleverde informatie een eerste inschatting van de zorg die nodig is en overleggen of er mogelijk een geschikte plek voor je is. Op basis hiervan word je wel of niet uitgenodigd voor een kennismaking.

3. Kennismaking

Een kennismaking vindt plaats bij ons op kantoor, meestal met een gedragswetenschapper en een coördinator. Zij bekijken of het beeld uit de aangeleverde informatie klopt en stellen aanvullende vragen. Vervolgens wordt de aanmelding opnieuw besproken in ons zorgloketoverleg en als we nog steeds denken een geschikte plek voor je te hebben dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek op locatie.

4. Op locatie

Het tweede gesprek vindt plaats op de locatie die we voor je in gedachten hebben. Je maakt kennis met de  gezinshuisouders en krijgt een rondleiding door het huis. Als zowel jijzelf als de gezinshuisouders na deze kennismaking enthousiast zijn dan is het zo ver! Je komt bij ons ‘in zorg’, zoals dat heet.

Aanmelden bij Albero Gezinshuizen

Wil jij wonen bij Albero Gezinshuizen of als verwijzer iemand aanmelden voor een plaatsing bij Albero Gezinshuizen? Meld je direct aan. Er zijn verschillende plaatsen beschikbaar in onze gezinshuizen.

Aanmelden

Onze aanpak

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen Albero Zorggroep zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. Albero gezinshuizen en de gezinshuisouders willen je graag helpen een goede keuze maken.