Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Over Albero Gezinshuizen

Albero Gezinshuizen is een WLZ erkende zorgaanbieder die beschermd en begeleid wonen aanbiedt aan (jong)volwassenen en kinderen met een (licht) verstandelijke beperking. 

Home Albero Zorggroep Over Albero Gezinshuizen

Zorginstelling regio Gelderland

Albero Zorg is een WLZ erkende zorgaanbieder die beschermd en zelfstandig begeleid wonen aanbiedt aan (jong)volwassenen en kinderen met een (licht) verstandelijke beperking. Dat gebeurt in zelfstandige, kleinschalige gezinshuizen waar gezinsouders zorg en begeleiding bieden aan maximaal negen personen. Deze gezinshuisouders zijn zelfstandige ondernemers binnen Albero gezinshuizen.

Alle aangesloten gezinshuizen hebben een eigen sfeer en identiteit en zijn gevestigd in de Regio Arnhem/Nijmegen.​ ​Ieder huis heeft zijn eigen doelgroep. Cliënten kunnen er zelfstandig of begeleid wonen onder toeziend oog van vakkundige gezinshuisouders die de cliënten stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen.​​​

Zorg

Kwaliteit van zorg staat bij ons hoog in het vaandel. We hechten belang aan het individu en sturen dan ook op persoonlijke doelstellingen. Persoonlijke aandacht is onze kracht! Structuur, veiligheid, geborgenheid en gezelligheid vind je daarom in alle gezinshuizen.​

Eigenheid, Perspectief, Talent, Kwaliteit, Respect en Harmonie zijn de uitgangspunten voor zelfstandig  of begeleid wonen. Samen met onze cliënten zetten we in op maximale ontwikkeling en zelfstandigheid.

Naast de begeleiding van de gezinsouders bieden we zorg-expertise. Er zijn vijf gedragswetenschappers in dienst, allen met een eigen specialisme.​

Organisatiestructuur​

Albero Gezinshuizen, De Kroon Zorg en de Betuwe Dagbesteding vallen binnen de Albero Zorggroep. Alle organisaties houden hun eigen karakter, specialisme en inhoudelijke processen. De organisaties worden aangestuurd vanuit Albero Zorggroep met een eigen Raad van Toezicht en Cliëntenraad. Deze organisatiestructuur bevordert een efficiënte werkwijze en transparantie.

Gezinshuizen in de regio Arnhem


Gezinshuis starten bij Albero Gezinshuizen?

Albero Zorggroep is een WLZ erkende zorgaanbieder die zelfstandig en begeleid wonen aanbiedt aan (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking.

Criteria gezinshuisouders

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen Albero Zorggroep zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. Albero gezinshuizen en de gezinshuisouders willen je graag helpen een goede keuze maken.