Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Vrije tijd

Vrije tijd

We vinden het belangrijk dat er in jouw vrije tijd naast structuur ook tijd is voor ontspanning en willen je daarin graag tegemoetkomen. Denk bijvoorbeeld aan samen koken, wandelen of vissen.

Home Cliënten Vrije tijd

Tijd voor ontspanning

Bij Albero Gezinshuizen streven wij samen met de bewoners naar een goede balans in de inrichting van hun tijd en leven. Een juiste verhouding tussen wonen, werken en vrijtijd is niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen maar geeft ook rust en structuur.

Vrije tijd vinden we belangrijk als Albero Gezinshuizen. Naast wonen en werken is er tijd om je hobby’s uit te oefenen of iets leuks te ondernemen met anderen die niet in een Albero Gezinshuis wonen. Ook dat draagt bij aan jouw ontwikkeling. Samen met de zorg deskundige en gezinshuisouders van Albero Gezinshuizen kunnen bewoners hiervoor ondersteuning en begeleiding krijgen.

Staat jouw hobby er niet bij? Of heb je een ander idee om samen met een groep iets te ondernemen? Laat het weten en wij kijken wat er mogelijk is. We vinden het belangrijk dat er in jouw vrije tijd naast structuur ook tijd is voor ontspanning en willen je daarin waar mogelijk graag tegemoetkomen. Zo hebben we al eens een kookgroep gehad en een groep die regelmatig met elkaar ging wandelen. Ook is het mogelijk om gewoon jouw eigen hobby te blijven uitoefenen. In overleg is er van alles mogelijk bij Albero Gezinshuizen. Zo is er zelfs een bewoner die paardrijles volgt om mee te kunnen doen aan de Special Olympics.

Op het gebied van vrije tijd kunnen wij jou ondersteunen bij het maken van nieuwe sociale contacten. Dit kan een belangrijke doelstelling in je persoonlijk behandelplan zijn.

Voor de mensen die wonen bij Albero Gezinshuizen, De Kroon Zorg of werken bij De Betuwe Dagbesteding kunnen gratis deelnemen aan lessen op het gebied van Line Dance, Judo of Muziek maken. 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen Albero Zorggroep zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. Albero gezinshuizen en de gezinshuisouders willen je graag helpen een goede keuze maken.