Gezinshuisouder worden

De knoop is doorgehakt. Jullie willen gezinshuisouder worden. Hartstikke leuk en bovendien ook heel dankbaar werk, want jullie zijn 24 uur per dag verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van de cliënten die bij jullie wonen waarbij tenminste één van jullie een professional is op dit gebied en de eindverantwoordelijkheid draagt. 

Home Gezinshuisouder worden

Gezinshuisouder worden bij Albero gezinshuizen

Als gezinshuisouder maak je van dichtbij de ontwikkeling van jullie bewoners mee. Naast het feit dat dit erg dankbaar werk is werk je ook samen met een professioneel team van zorg professionals. Je kunt altijd terugvallen op deze mensen en samen werken aan de toekomst van de bewoners.

De kracht van de gezinshuizen bij Albero gezinshuizen ligt in het zo gewoon mogelijk opvoeden van de kinderen en/of begeleiden (jong)volwassenen in hun dagelijkse bezigheden. Jullie stimuleren de ontwikkeling en zetten stappen naar meer zelfstandigheid van de bewoners, maar bovenal hebben jullie plezier. Dat straalt af naar de bewoners en dat vinden we belangrijk. ​

Samenwerken

​Als jullie gezinshuisouder worden bij Albero gezinshuizen sta je er niet alleen voor. We bieden jullie professionele begeleiding en coaching van een multidisciplinair team met regio-coördinatoren, gedragswetenschappers en andere gezinshuisouders die al bij Albero gezinshuizen zijn aangesloten. Zodat we samen de beste zorg kunnen bieden aan onze bewoners. Dat vraagt een open en eerlijke relatie tussen jullie als gezinsouders enerzijds en Albero gezinshuizen anderzijds.

Criteria die wij stellen aan gezinshuisouders:

  • Het vermogen om hulpverleningsplannen op te stellen en op methodische en doelgerichte wijze structuur en geborgenheid aan te bieden in de (systeem)opvoeding;
  • 24 uur per dag een professionele werkhouding;
  • Het vermogen tot samenwerken middels een open houding ten opzichte van de begeleiding en zelfreflectie;
  • De bereidheid om jezelf continu te ontwikkelen en te verbeteren;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Een rijbewijs B;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

Zoek je een zinvolle dagbesteding? Ben je graag bezig? Binnen Albero Zorggroep zijn er ook mogelijkheden voor dagbesteding en werk. Onderdeel van Albero Zorggroep is De Betuwe dagbesteding. De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen in de Betuwe, Gelderland. Op onze gezellige en vrolijke locaties vind je tegelijkertijd geborgenheid en structuur. We creëren een omgeving waar jij je kunt ontwikkelen, maar vooral ook gewoon jezelf kunt zijn.

In overleg is dat mogelijk. Het is belangrijk dat je zelf kiest waar je wilt wonen. Albero gezinshuizen en de gezinshuisouders willen je graag helpen een goede keuze maken.