Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Gezinshuisouder worden?

Gezinshuisouder worden?

Gezinshuisouder zijn is een dankbare taak. Je zorgt ervoor dat mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven leiden. Overwegen jullie al langere tijd om als gezinshuisouder te starten? Neem dan contact met ons op.

Contact
Home Gezinshuisouder worden?

Als gezinshuisouder geef jij (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking een tweede thuis in een zo normaal mogelijke gezinssituatie.

Jij kunt het verschil maken als gezinshuisouder!

Als gezinshuisouder maak je van dichtbij de ontwikkeling van de bewoners mee. Om dit belangrijke en mooie werk te kunnen doen werk je samen met een professioneel team van zorgprofessionals. Samen met deze zorgprofessionals werk je aan de toekomst van de bewoners.

De kracht van de gezinshuizen bij Albero gezinshuizen ligt in het zo gewoon mogelijk opvoeden en/of begeleiden van (jong)volwassenen in hun dagelijkse bezigheden. Als gezinsouder stimuleer je de ontwikkeling van de bewoners. Je zet samen de stappen naar meer zelfstandigheid van de bewoners. Daarnaast maak je natuurlijk samen veel plezier met de bewoners; dat vinden we erg belangrijk!

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Verhalen van gezinshuisouders


Samenwerken

​Als jullie gezinshuisouder worden bij Albero gezinshuizen sta je er niet alleen voor. We bieden jullie professionele begeleiding en coaching van een multidisciplinair team met regio-coördinatoren, gedragswetenschappers en andere gezinshuisouders die al bij Albero gezinshuizen zijn aangesloten. Zodat we samen de beste zorg kunnen bieden aan onze bewoners. Dat vraagt een open en eerlijke relatie tussen jullie als gezinsouders enerzijds en Albero gezinshuizen anderzijds.

Criteria die wij stellen aan gezinshuisouders:

  • Het vermogen om hulpverleningsplannen op te stellen en op methodische en doelgerichte wijze structuur en geborgenheid aan te bieden in de (systeem)opvoeding;
  • 24 uur per dag een professionele werkhouding;
  • Het vermogen tot samenwerken middels een open houding ten opzichte van de begeleiding en zelfreflectie;
  • De bereidheid om jezelf continu te ontwikkelen en te verbeteren;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Een rijbewijs B;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wil jij (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking de kans geven zich te ontwikkelen? Vul dan hieronder het formulier in.

Heel dankbaar werk

Jullie zijn er samen over uit. Jullie willen gezinshuisouder worden. Als gezinshuisouder hebben jullie heel dankbaar werk, want jullie zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van de cliënten die bij jullie wonen waarbij tenminste één van jullie een professional is op dit gebied en de eindverantwoordelijkheid draagt. Wat moet er allemaal geregeld worden? Wij bespreken graag samen met jullie de mogelijkheden om als gezinshuisouder te starten.

Kennismakingsgesprek

Gezinshuisouder worden?

Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bekijken en voor een kennismakingsgesprek. Graag ontvangen wij je motivatie om als gezinshuisouder aan de slag te gaan.