Informatiebrief Coronavirus Lees verder
Het Kompas

Het Kompas gezinshuis

Home Gezinshuizen Locaties Het Kompas
Maart 2018 zijn Nico en Marlien Heuvelink gestart als gezinsouders in het Kompas. Marlien heeft een ruime achtergrond in de gehandicaptenzorg. Coachen, begeleiden en mensen laten ontwikkelen is haar kracht.

Elk mens heeft behoefte aan geborgenheid, veiligheid en continuïteit en een woonplek in een liefdevolle omgeving. Dat vind je in de Albero Gezinshuizen. Een daarvan is Het Kompas.

In maart 2018 zijn Nico en Marlien Heuvelink gestart als gezinsouders van Het Kompas. Marlien heeft een ruime achtergrond in de gehandicaptenzorg. Coachen, begeleiden en mensen laten ontwikkelen is haar kracht. Nico heeft een achtergrond bij de overheid. Gecombineerd met zijn interesse in mensen en de zorg kwam hij op een geven moment uit bij welzijnswerk en tot slot bij gezinshuizen.

Marlien vertelt: “Ik vind het van wezenlijk belang dat voor elke cliënt het uitgangspunt is wat voor hem of haar belangrijk is in het leven. Dat geeft ook richting aan de vraag om ondersteuning. Elk mens heeft behoefte aan geborgenheid, veiligheid en continuïteit in een liefdevolle woonomgeving. Mijn vraag is steeds: Wat kan ik voor jou betekenen? Ik vind het heel mooi een plek te bieden waar mensen zich prettig en geborgen voelen, zodat zij een echt ‘thuisgevoel’ hebben bij de plek waar ze wonen. Niet alle cliënten hebben een groot netwerk. Sommigen krijgen vaak visite, anderen nooit. Als ik zie welk effect dit soms heeft op mensen, dat gaat me aan het hart. Het is heel mooi om mensen een woonplek te bieden waarbij ze tot hun recht komen. Waar de alledaagse gang van zaken voor de ander nou net dát stukje bijdraagt aan een prettige woonplek.”​

Nico vult aan: “Ik vroeg mezelf af wat wij zouden kunnen betekenen voor anderen om ons heen. Het is heel mooi om als gezin iets te mogen betekenen voor een ander en een onderdeel van iemands leven te zijn. We vullen elkaar ook goed aan als gezinshuisouder. Ik denk dat ik wat meer praktisch ben ingesteld. Marlien is creatief en heeft veel passie voor mensen. Ik ben accuraat qua boekhouding en afspraken. Marlien heeft een groot inlevingsvermogen en maakt makkelijk contact met anderen. We zijn blij dat we samen een liefdevol gezinshuis hebben kunnen opzetten, waar wij structuur en geborgenheid bieden en waar iedereen zichzelf kan zijn.​”

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen


Het Kompas

Gezinshuis in Angeren is onderdeel van Albero gezinshuizen b.v.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Meer weten over wonen met zorg?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van wonen met zorg van Albero gezinshuizen? Bijvoorbeeld over de gezinshuizen of over de begeleiders? Ons zorgloket beantwoordt al je vragen. Neem vrijblijvend contact op per mail naar info@alberozorg.nl of bel 026 325 28 01.

Direct contact